Euthanasie Stop - https://www.euthanasiestop.be

... euthanasie uitbreiden tot kinderen en mensen met dementie ?

Uitgebreid zoeken OK

Zoekresultaten

Ik heb één zoon die al 20 jaar manisch depressief is...

Ingediend op 27/10/2015 om 20.09 uur

Imel  Categorie Getuigenissen
Moeder

« Ik heb zes kinderen, waar van één zoon al 20 jaar manisch depressief is en wel in vrij hoge mate. hij zag al al de psychiatrische instellingen van het land door korte of langere opnames. deze aanleg kwam verhevigd naar boven toen hij rond zijn 21e wiet en andere drugs begon te gebruiken. al zolang zegt hij dat "leven" te zwaar is en dat hij het niet aankan. hij dreigt maw al 20 jaar met zelfmoord, maar geeft tegelijk toe dat dit een noodkreet is !! maar af en toe , eerder in manische toestand, geniet hij intens van het leven en is hij zeer optimistisch. Met de rest van het gezin zijn we dus rond hem gaan staan om hem wat omhulling te geven. met mate want nu is hij 40 en volwassen, dus "vrij" om zijn leven te leven zoals hij het wil/kan maar hij kan terugvallen op iemand. zonder opname, maar ambulant wordt hij nu gevolgd door een psychiater die hem met mate, want hij heeft niet zoveel nodig van medicatie( als hij het maar wil nemen), geneesmiddelen voorschrijft.

het is ook voor ons(rest van het gezin) al een zware weg geweest, maar hij heeft ons al zoveel geschonken : aandacht leren geven, medemenselijkheid, inlevingsvermogen dat kan groeien, leren wezenlijk liefhebben, grenzen aanvoelen en bewaken. wij (= zijn 4 broers , zij...

Lezen « Ik heb één zoon die al 20 jaar manisch depressief is... »

Laura ...en Clive...

Ingediend op 04/08/2015 om 11.49 uur

Euthanasiestop  Categorie Getuigenissen
N/C

Ik schrijf in antwoord op een krantenartikel over een jonge vrouw (24) die Laura heet. Ik ben bang dat ze misschien het recht op euthanasie krijgt alvorens al de mogelijkheden zijn uitgeput.

Sta mij toe mezelf te verklaren...

Lezen « Laura ...en Clive... »

Persoonlijke getuigenissen...

Ingediend op 06/03/2015 om 10.59 uur

Euthanasiestop  Categorie Getuigenissen
N/C

"Als we over iemand spreken, dan gaat het altijd over de laatste momenten van zijn leven. Het zijn kostbare dagen, of de persoon het nog kan communiceren of niet."

Beste...

Lezen « Persoonlijke getuigenissen... »

Getuigenis...

Ingediend op 19/12/2014 om 17.58 uur

Euthanasiestop  Categorie Getuigenissen
N/C

"Als we over iemand spreken, dan gaat het altijd over de laatste momenten van zijn leven. Het zijn kostbare dagen, of de persoon het nog kan communiceren of niet."

Beste...

Lezen « Getuigenis... »

Over het sterven van Frank

Ingediend op 10/12/2014 om 20.19 uur

Luc VANDECASTEELE  Categorie Getuigenissen
Huisarts

Frank was boven de 80, had Parkinson en een longtumor die naar de hersenen was uitgezaaid. Hij werd opgenomen wegens toenemende verwardheid en evenwichtsstoornissen.

In gesprekken met de huisarts hadden hij en zijn vrouw mondeling gevraagd dat geen medische hardnekkigheid zou toegepast worden; hun zoon kon mij in het gesprek met mij na zijn dood niet precies vertellen of er ook gevraagd was om eventueel actieve euthanasie toe te passen, maar hij vermoedde sterk van niet...

Lezen « Over het sterven van Frank »

Over het sterven van Luca

Ingediend op 01/12/2014 om 12.09 uur

Luc VANDECASTEELE  Categorie Getuigenissen
Huisarts

Luca leed aan terminale longkanker. Nog meer chemotherapie had geen zin meer. In het ziekenhuis had de longarts haar gezegd dat er nog twee dingen waren die men voor haar kon doen: palliatieve zorg of euthanasie.

Luca koos voor een natuurlijk sterven thuis. Samen met haar partner, opvoeder van beroep en goed thuis is al wat verzorging is, besloot ze dat er ook geen palliatieve thuiszorg nodig was. Begeleid door de huisarts wilden zij zoveel mogelijk alles zelf doen. Haar grootste vrees was dat zij door de longkanker en het vocht tussen de longvliezen, uiteindelijk zou stikken. Het stelde haar gerust dat het gevoel te stikken sterk wordt verminderd door tijdige morfine-toediening, en dat de dood ook kan optreden in de slaap, zonder dat je iets beseft van luchttekort...

Lezen « Over het sterven van Luca »

Teresa had terminale borstkanker.

Ingediend op 01/12/2014 om 12.06 uur

Luc VANDECASTEELE  Categorie Getuigenissen
Huisarts

Teresa had terminale borstkanker. Zij had reeds haar hele leven, zo ver ze zich herinnerde, veel pijn gehad van artrose aan meerdere gewrichten. Zij wou niet nog meer pijn lijden tijdens een langdurig sterfproces, zij vond dat zij genoeg had afgezien. Ook wou zij het aan haar echtgenoot niet aandoen van haar te zien aftakelen en te moeten verzorgen, hoewel hij zelf aangaf dat hij alles wou doen wat nodig was ook indien zij niet voor euthanasie koos. In een gesprek met de huisarts, waarin deze uitlegde waarom hij liever niet zelf tot het uitvoeren hiervan overging, gaf ze aan er verder over te zullen nadenken.

Het was zomer en de huisarts vertrok op vakantie. Teresa was nog goed te been, en helemaal niet bedlegerig. Toen de huisarts terugkeerde van vakantie lag er een overlijdensbericht bij de stapel post. Dat was schrikken. Het bleek dat zij via zijn geassocieerde collega de procedure in gang had gezet. Een tweede arts was nog zijn fiat komen geven, en een derde arts was na een voorbereidend gesprek de euthanasie komen uitvoeren op een zaterdagochtend...

Lezen « Teresa had terminale borstkanker. »

Auteurs (Alle auteurs)