Euthanasie Stop - https://www.euthanasiestop.be

... euthanasie uitbreiden tot kinderen en mensen met dementie ?

Uitgebreid zoeken OK
Euthanasie Stop > Willen kinderen euthanasie of zijn het de ouders ?

Willen kinderen euthanasie of zijn het de ouders ?

Ingediend op 26/11/2013 om 13.32 uur  Categorie Mening van de burger

  • Imprimer

Claudine de LOPHEM Claudine de LOPHEM
Huismoeder

Graag het advies van wie met zieke kinderen werkt in het ziekenhuis. Een ziek kind , een gehandicapt kind haalt heel je leven overhoop .

Sommige papa's vluchten , ze kunnen het niet aan en dat staat de moeder er alleen voor ; ze kunnen niet gaan werken ,noch ontspanning zoeken buitenshuis .Als die voor "euthanasie" van het kind kiezen , is het voor een deel te wijden aan ons , de omgeving die er niet voldoende hulp biedt met woord en daad en vooral een luisterend oor .

Je kind zien lijden is vreselijk ; over het algemeen geven die kinderen hun omgeving moed en willen dus waarschijnlijk niet sterven .

En als je kind zijn ziekte overwint en je ziet wat hij van zijn leven maakt , dan ben je o , zo gelukkig en ben je ongelooflijk blij dat er geen euthanasie was .

Maar je moet er kunnen in geloven en vertrouwen ; je moet jezelf kunnen wegcijferen en zeer creatief zijn; je wordt voortdurend "verscheurd" ; je moet kiezen voor je ziek kind en soms ook voor je andere kinderen die hier niet om gevraagd hebben ..en je ook niet willen missen ; ze hebben je ook nodig.

Het leven leidt je niet altijd waar je het zelf wilt.

Maar als je het lijden en de mooie momenten hebt kunnen zien (ieder stap vooruit is een overwinning en een grote vreugde, een zegen) , dan straal je en dan pas begrijp je wat echt belangrijk is in het leven ; en hoe je gegroeid bent...

Zolang je zelf geen zwaar ziek of gehandicapt kind hebt of gehad hebt of ermee gewerkt hebt, kun je moeilijk begrijpen hoe de situatie is .


Auteurs (Alle auteurs)