Euthanasie Stop - https://www.euthanasiestop.be

... euthanasie uitbreiden tot kinderen en mensen met dementie ?

Uitgebreid zoeken OK
Euthanasie Stop > Steun aan de tekst ...

Steun aan de tekst ...

Ingediend op 19/03/2014 om 16.26 uur  Categorie Mening van de burger

  • Imprimer

Na de uitbreiding van de euthanasiewet naar minderjarigen schakelt de euthanasielobby, aangevoerd door de Gentse professor Etienne Vermeersch, nog een tandje bij. Volgens hem is iedere kritiek een uiting van een hetze tegen de wet die ons land op 'eenzame ethische hoogten' heeft gebracht. Critici en tegenstanders zouden of slecht geïnformeerd zijn, of van slechte wil zijn. Een klacht indienen bij het parket of de Orde van Geneesheren heet een 'funeste strategie'. Een website onder de naam 'eerbied' (voor ieders vrije keuze) zamelt handtekeningen in voor die stelling.

Maar: steeds meer mensen zijn inderdaad oprecht ongerust over de immer uitbreidende euthanasiepraktijk in ons land. Die leidt meer en meer tot praktijken die niet stroken met menswaardige klinische zorg. Tal van kinderartsen lieten weten de uitbreiding naar minderjarigen absoluut geen goede zaak te vinden. Sommige nabestaanden van geëuthanaseerde patiënten bleven getraumatiseerd achter, omdat hun stem niet was gehoord. Maar een waardig levenseinde veronderstelt dat de vrijheid en waardigheid van iedereen wordt gerespecteerd: die van de patiënt, uiteraard, maar ook die van de arts, het verzorgende personeel, de betrokken families aan het ziekbed.

Samen met talrijke medeondertekenaars, diende Prof. Willem Lemmens, van de Universiteit Antwerpen, Vermeersch van antwoord.


Auteurs (Alle auteurs)