Euthanasie Stop - https://www.euthanasiestop.be

... euthanasie uitbreiden tot kinderen en mensen met dementie ?

Uitgebreid zoeken OK
Euthanasie Stop > Laura ...en Clive...

Laura ...en Clive...

Ingediend op 04/08/2015 om 11.49 uur  Categorie Getuigenissen

  • Imprimer

Ik schrijf in antwoord op een krantenartikel over een jonge vrouw (24) die Laura heet. Ik ben bang dat ze misschien het recht op euthanasie krijgt alvorens al de mogelijkheden zijn uitgeput.

Sta mij toe mezelf te verklaren.

Ik ben nu 58 jaar oud en heb twee dochters die een beetje ouder zijn dan Laura (27 en 29).

Tot mijn 49e jaar leed ik onder verschillende periodes van depressie. Je kan wel zeggen dat die depressie mijn levenskeuzes bepaalde.

Gedurende 6 jaar en half aan één stuk heb ik verschillende behandelingen tegen depressie ondergaan en hulp gezocht van wel 6 specialisten in Duitsland waar ik momenteel woon.

De lijst van chemische substanties die mij toegediend werden is heel uitgebreid. Al die substanties waren dan wel geen antidepressiva maar de lijst geeft wel een goed beeld van de behandeling en niets heeft geholpen voor mij. In één geval ben ik naar de psychiater gegaan voor depressie maar ten gevolge van de neveneffecten van de medicatie die me werd voorgeschreven werd ik nadien gediagnosticeerd als manisch depressief!

De situatie ging van kwaad tot erger tot ik zelfvervreemding ervoer. Toen besliste ik zelf het depressie te bestuderen. Gelukkig viel ik op een publicatie van Timothy C. Birdsall .

Ik had toegang tot de volledige tekst. Vandaag de dag is slechts een fragment van de tekst zichtbaar voor het grote publiek maar de volledige tekst blijft wel gratis verkrijgbaar. De tekst van Birdsall betreft klinische studies waarin 5-HTP (L-5-hydroxytryptophan) gebruikt werd.

5-HTP is een plantenextract uit West-Afrika. Het is efficiënt doordat tryptofaan door het menselijke lichaam wordt omgezet in serotonine. Om deze omzetting te verbeteren gebruik ik regelmatige een vitamine- en mineraalextract. Aangezien men me tot manie had gebracht (ik heb alleen maar aan manie geleden in het kader van de behandeling tegen depressie), moest ik een voorzorg nemen en een Omega 3-6-9 extract gebruiken als modulator; dit kan, net als de andere substanties bij de apotheker gekocht worden.

Alvorens 5-HTP te gebruiken vocht ik voor m'n leven en werd geplaagd door zelfmoordgedachten. Ik weet uit gesprekken met Duitse psychiaters dan zelfs de jongere specialisten over het algemeen geen klinische ervaring hebben met het gebruik van 5-HTP. Door dit gebrek aan kennis wordt 5-HTP zelfs maar weinig geprobeerd. Ik verontschuldig mij op voorhand als mijn veronderstellingen verkeerd zijn, maar op basis van mijn uitgebreide ervaring hier in Duitsland, ga ik ervan uit dat de situatie in België waarschijnlijk gelijkaardig is.

Zonder deze mogelijkheid te verkennen, kan men onmogelijk zeggen dat alle mogelijkheden zijn uitgeput voor Laura. Het zou in dat geval zelfs wettelijk niet gezond zijn euthanasie toe te kennen zonder aan te kunnen tonen dat er inderdaad, zonder twijfel, geen enkele mogelijke behandeling meer bestaat voor deze jonge dame.

Er bestaat geen wondermiddel tegen depressie. Ik beweer niet dat 5-HTP alles zal genezen. Dat zou onverantwoord zijn, gezien deze extreem complexe situatie.

Desalniettemin hoop ik dat de behandeling waarover ik u in deze tekst heb gesproken Laura een levenshorizon kan aanbieden. Voor mij heeft het die levenshorizon in elk geval waargemaakt en het me zelfs mogelijk gemaakt anderen te helpen die eveneens geen mogelijkheden meer zagen in het aanbod van de medische wereld.

In dit kader, dring ik erop aan dat diegenen die Laura behandelen onmiddellijk gecontacteerd zouden worden. Ik kan alleen maar mijn oprechte medeleven overmaken en bovenstaande informatie delen.

Hartelijke groeten.

Clive Parker


Auteurs (Alle auteurs)