Euthanasie Stop - https://www.euthanasiestop.be

... euthanasie uitbreiden tot kinderen en mensen met dementie ?

Uitgebreid zoeken OK
Euthanasie Stop > Wat is de relevantie van suicidepreventie, als we euthanasie bij depressies toelate...

Wat is de relevantie van suicidepreventie, als we euthanasie bij depressies toelaten ?

Ingediend op 03/02/2015 om 15.49 uur  Categorie Mening van de burger

  • Imprimer

Ruben de POORTERE Ruben de POORTERE
Industrieel Ingenieur Chemie

Ik ben nooit echt een grote voorstander geweest van de euthanasiewet, maar goed, je kan het niet altijd eens zijn met iedere wet die gemaakt wordt.

Mijn ongenoegen omtrent de (uitbreiding van de) wet is echter zodanig gegroeid zodat ik niet meer stil wens te blijven.

De aanleiding is dit artikel:

Ik vind het bijzonder beangstigend dat dit artikel duidelijk aantoont dat het verschil tussen 2 zaken tegen sneltempo aan het vervagen is (als er al een verschil zou zijn).

Ten eerste een overlijden als gevolg van een zelfdoding zoals we deze in onze maatschappij kennen, en een euthanasie als reactie op een "niet te behandelen depressie". Het ene vinden we onaanvaardbaar, er wordt belastinggeld gebruikt om dergelijke tragedies te vermijden (zelfmoordlijn,...). Het andere wordt steeds meer aanvaard.

Daarbij valt het mij op dat de grote voorstanders van deze wet er niet meer in slagen het verschil tussen deze 2 zaken uit te leggen, of verschillen aanhalen die eigenlijk geen verschillen zijn. Zoals bv. dat een euthanasie weloverwogen gebeurt, en dat dit voor een zelfdoding niet het geval zou zijn. Wat is het verschil tussen zelfdoding en euthanasie als reactie op een onbehandelbare depressie (behalve de tussenkomst van derden) ? Wat is de relevantie van suicidepreventie, als we euthanasie bij depressies toelaten ?

Als er iemand is die objectieve verduidelijking kan brengen, steeds welkom !

Heeft Euthanasie STOP reeds nagedacht over deze vragen ? Alvast bedankt voor een eventuele respons, en voor het waardevolle initiatief op zich


Auteurs (Alle auteurs)