Euthanasie Stop - https://www.euthanasiestop.be

... euthanasie uitbreiden tot kinderen en mensen met dementie ?

Uitgebreid zoeken OK
Euthanasie Stop > Waarom geven we niet iedereen een zelfmoordpil?

Waarom geven we niet iedereen een zelfmoordpil?

Ingediend op 13/01/2015 om 12.05 uur  Categorie Mening van de burger

  • Imprimer

Kevin YUILL Kevin YUILL
Author and academic

Net als iedereen denkt dat het bijzonder liberaal en menslievend is om voor legalisering van euthanasie te zijn, zet de Canadese historicus Kevin Yuill alles op z'n kop. 'Een humanist moet niet strijden voor het recht om te sterven, maar voor het recht om te leven. De Belgische wetgeving schokt mij.'

België baarde dit jaar wereldwijd opzien door euthanasie mogelijk te maken voor kinderen van alle leeftijden. Maar ook met andere verhalen komt ons land geregeld internationaal in de aandacht. Vorige week stond in Knack nog te lezen hoe onze 28-jarige landgenoot Christophe De Vos, na een lange lijdensweg in de psychiatrie, koos voor euthanasie. Ook het feit dat Frank Van Den Bleeken, een 51-jarige zedendelinquent, onlangs de toestemming afdwong om euthanasie te vragen, deed vele wenkbrauwen fronsen. Onder andere die van de Canadese historicus Kevin Yuill.

"Frank Van Den Bleeken werd tijdens zijn strafproces krankzinniger verklaard en daardoor niet verantwoorde ijk voor zijn daden', zegt Yuill. 'Hij vindt zelf dat hij mentaal onbekwaam is om te worden vrijgelaten. Maar zijn verzoek om euthanasie is gehonoreerd omdat hij het verstandig heeft berede-neerd. Dat is toch ongehoord."

Verder lezen...

Het volledige artikel downloaden »


Auteurs (Alle auteurs)